Wednesday, October 3, 2012

Nuffnang bagi BE?


Alhamdulillah. Terima kasih Nuffnang sebab percaya pada blog saya yang tah hape hape ni. Hee. Actually, aku dah tau lama pasal CPUV dan Buffered Earning(BE) ni cuma aku tak berkesempatan je nak menikmati kelebihan yang nuffnang bagi. Al-Maklum la,sebab update pun bukan selalu. Sebulan berapa kali je pun. Tapi ada jugak yang sudi baca blog aku yang tak menarik ni. Tenkiu.Tenkiu. Ailebiu. 

Dah lama tak bukak web nuffnang sebab busy. Tapi tah macam mana tiba tiba pagi tadi hati meronta ronta nak bukak. Weee. Lepas tu saja nak tengok berapa earning yang aku dah kumpul. Hehe. Pastu kan..kan.. Macam terbeliak lak mata aku ni. O.O Sebab tengok ada campaign dari nuffnang. Wowwww! Teruja. Serius tak percaya. Bila aku tekan dan check. Baru aku tau,sebenarnya nuffnang dah bagi lama rupanya BE ni kat aku. Cuma macam tak update. Sebelum ni pernah la jugak merajuk dengan nuffnang sebab tak pernah nak bagi. Hihi. Tapi lepas dah dapat. Terus sayang nuffnang banyak banyak. MuahMuah.



So,nak rajin rajin kan update blog la macam ni. (ok,tipu sebab belum tentu boleh) Nak tahu apa iklan apa yang nuffnang bagi?



Yang bulat merah tu,campaign yang tengah jalan kat blog ni. Tenkiu advertisor sebab bagi kepercayaan ni. Kesian budak hingusan ni baru dapat. Tapi suka suka suka sebab berjaya dapat BE dari nuffnang. Ok fine,tau la korang pernah dapat lagi banyak dari aku. Sobs.Sobs. Tapi teruja la jugak. Ingat senang ke nak dapat BE ni untuk seorang blogger macam aku ni? Sobss.Sobss.


Kalau nak tahu lebih lanjut pasal CPUV ni,boleh bukak web nuffnang ok. Tak pun search je kat google pasal ni. Banyak blogger yang dah cerita pasal BE atau CPUV ni. Korang korang yang rajin singgah blog aku ni,rajin rajin jugak la buat buat tertekan iklan yang comel comel tepi,atas tu eh. Hihi. Kalau sudi nak bantu student yang selalu ade kekangan wang dan masa ni,rajin rajin la ye. Tapi tak paksa pun.Hihi. 

Aku bukan nak bangga bangga diri sebab dapat BE ni. Tapi just nak bagitau blogger yang macam aku jugak. Siapa cakap berblog tak boleh buat duit? Even student macam aku ni pun boleh buat duit. Bukan susah,taip dan post. Ada ke takde orang baca, tu tolak tepi. Usaha yang baik, akan membuahkan hasil yang baik. Kalau ada rezeki kita, insya allah ada la. Kalau dah bukan rezeki, sabar dan banyak berdoa. :)

Ok,Happy Reading and Tenkiu Again.

1 comment:

  1. haa time ada BE ni lah kena rajin update blog lagi !! :D

    ReplyDelete